BON SVEZIA – HOTELLET IL PELLICANO


I Toscana ligger Hotel Il Pellicano. Det har funnits sedan 1965. I sommar läser jag den nyutkomna boken om hotellet, med bilder på alla kändisar och rika personer som bott där genom åren. På sjuttio-och åttiotalet var det fotograferna Slim Aarons och John Swope som hängde där och fotograferade Emilio Pucci, Douglas Fairbanks Jr. och Britt Ekland. Nutidsbilderna är tagna av Juergen Teller. Det speciella med hotellet är att det aldrig tycks gå ur tiden. Glansdagarna är beständiga. Om man bor på Hotel Il Pellicano är de historiska, dekadenta vingslagen ytterst närvarande eftersom stället ser likadant ut som alltid, med likadana servitörer i vit skjorta och svart fluga.

Download this article

Tags: , , , ,

Sorry, comments for this entry are closed at this time.